Авиокомпанията British Airways възобнови полетите си до София след петмесечно прекъсване, съобщи операторът на летище София "СОФ Кънект". Първият полет кацна с над 180 пътници на борда.

Хесус Кабайеро - новият изпълнителен директор на СОФ Кънект, заедно с мениджърския екип, посрещна пътниците от първия полет, пристигащ от най-голямото лондонско летище "Хийтроу". 

Разкриха мобилен пукт за ваксинация и на Летище София

Разкриха мобилен пукт за ваксинация и на Летище София

Обсъжда се отварянето на ваксинационни кабинети и в два търговски центъра

Хесус Кабайеро сподели, че завръщането на British Airways е важно за летище "София". Целият мениджърски екип работи усилено за възстановяването на полетите, по-тясно сътрудничество с авиокомпаниите и за подобряване на предлаганите услуги в полза на пътниците.

Полетите между Лондон и София се осъществяват от "Еърбъс А320 Нео" - ново поколение самолет, с ниско емисионен и значително по-тих двигател, щадящ природата.

Търговски мениджър на British Airways за България и Източна Европа Емил Делибашев потвърди, че през юли до Лондон ще се лети в понеделник, събота и неделя, а през август авиокомпанията планира да увеличи полетите си по дестинацията.

Над 900 млн. лв. инвестиция у нас обещава концесионерът на летище София

Над 900 млн. лв. инвестиция у нас обещава концесионерът на летище София

Предвиждало се само отлагане на годишните концесии, дължими за първите 10 години