Културното списание "Програмата" и интернет сайт Programata.bg стана първата жертва на коронавируса на медийния пазар в България.

Досега екипът на медията предоставяше на читателите си безплатно информация за подбрани културни и други събития в някои градове у нас.

Извънредното положение около пандемията Covid-19 обаче налага сайтът да бъде затворен трайно.

"От 1 април 2020 екипът, който създаваше съдържанието на programata.bg и седмичното хартиено списание, спира своята работа. Надяваме се възможно по-скоро културният живот да се задвижи отново. И да има добри медии, които да говорят за него и да го свързват с публиката му, каквато е била мисията на Програмата от първия й брой през септември 2001 година", пишат от екипа на сайта.

Основната цел на списанието с 19-годишна история беше да поднася в удобен и компактен вид информация за подбрани събития, случващи се в София - филми, постановки, експозиции, изложения, класическа и съвременна музика, концерти, партита и събития с обществено значение.

Медията функционира от 14 септември 2001 година. Вестникът се разпространяваше всяка седмица с тираж от 15 000 броя. Проследяването на събитията в 300 ключови точки - кина, театри, търговски и културни центрове, офис и бизнес центрове, галерии, заведения, музеи и други - се осъществяваше от собствен екип, който сега обаче спира работа заради отлагането на всички културни и други мероприятия у нас.