Личният банкер на Тръмп Розмари Връблич ще напусне Deutsche Bank в края на годината, след като бизнес сделките и с участието на президента станаха обект на множество разследвания, пише Forbes.

Оставката на Враблич идва след започване на вътрешно разследване от Deutsche Bank през август за покупки от 1,5 милиона долара, заедно с двама нейни колеги през 2013 г. на апартамент в Ню Йорк от компания, частично собственост на Джаред Кушър, който е съветник в Белия дом и зет на Тръмп.

Според Times колегата на Враблич Доминик Скалци, който е купил имота на Парк Авеню заедно с нея, също ще напусне Deutsche Bank.

Главният прокурор на Ню Йорк започна разследване за финансовите сделки на Тръмп в началото на миналата година, след като бившият личен адвокат на Тръмп Майкъл Коен свидетелства пред Конгреса, че Trump Organization е "надула" стойността на активите си, за да заблуди инвеститорите.

Forbes изчислява, че президентът дължи на германската банка 340 милиона долара, обезпечени с имоти.

Връблич е в Deutsche Bank от 2006 г. е от най-успешните частни банкери. Пет години след това тя приема Тръмп като клиент, след като е представена на бъдещия президент от Кушнер, според Times.