Полетите Русе-София може да бъдат възстановени от средващата година. Това омяви в Русе министърът на икономиката Даниела Везиева. Тя подчерта, че процедурата вече е в ход.

"Надяваме се, ако всичко е наред, първите полети от летище Русе да са в началото на следващата година. Имаме докладна от кмета с искане за инвестиционни разходи, които в момента обсъждаме с министерството на финансите", коментира Везиева.

Може ли да тръгнат вътрешни полети от Русе до София?

Може ли да тръгнат вътрешни полети от Русе до София?

Аерогарата в Пловдив има потенциал, както за граждански, така и за карго превози, смятат експерти

Вече са проведени четири срещи между компанията авиопревозвач "Гъливеър", Министерството на транспорта, Министерството на икономиката и община Русе.

Аеропортът се намира на 15 км от Русе и е в близост до с. Щръклево. Създадено е като военно летище, но след построяването на пътнически терминал е използвано и за граждански полети до 1991-а година. През 2015-а става 100 процента собственост на община Русе.

От компанията "Гъливеър" официално заявиха намерението си пред общината преди половин година. Тогава те обявиха, че имат интерес към рестартирането на линията Русе - София. Ако полетите наистина станат реалност, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе - Щръклево.

Полети от София до Северна Америка и Азия: Операторът на летището в столицата със стратегия за него

Полети от София до Северна Америка и Азия: Операторът на летището в столицата със стратегия за него

В края на миналия месец ресорният служебен министър заяви, че концесионерът не изпълнява ангажиментите си за модернизация на аерогарата