Всички продажби на нови автомобили в Западна Европа до 2035 година ще бъдат на беземисионни модели превозни средства. Това прогнозира автомобилната компания Toyota Motor Corp.

До 2030 година половината от моделите на Toyota ще бъдат беземисионни. Компанията ще предлага и електрически модели, и водородни, заявиха от компанията.

Както други автомобилни производители, така и Toyota вече представи няколко електрически модела превозни средства в унисон с по-затегенатите правила за въглеродните емисии на ключови пазари на автомобили в Европа.

Според автомобилната компанията продажбите на електромобили и хибриди ще помогнат за увеличат като цяло продажбите на превозни средства в региона до 1,3 милиона коли през 2022 година, в сравнение с 1,07 милиона през тази година.

Междувременно в средата на тази седмица Toyota обяви, че е произвела четвърт по-малко автомобили през октомври спрямо година по-рано заради продължаващия недостиг на полупроводници и други компоненти.

Според данните на компнията от заводите са излезли 627 452 автомобила, при произведени 845 107 през октомври 2020 г. Продажбите спадат с 20% през месеца до 677 564.