Собственикът на една от големите ИТ компании у нас - специализираната в кибер защитата Acronis, има нов главен изпълнителен директор. Начело на компанията застава специалиста в областта на облачния софтуер и хостинг индустрията Патрик Пулвърмулър. Считано от 1 юли той застава на поста на мястото на основателя на фирмата Сергей Белоусов.

Пулвърмулър се присъединява към Acronis от GoDaddy, където наскоро е бил президент на бизнеса с партньори. В тази си роля той е ръководил стратегическото разрастване на своите услуги за хостинг, производителност и сигурност чрез дистрибутори и партньори. аПулвърмулър е експерт в разработването на успешни пазарни стратегии в областта на облачния бизнес, особено чрез доставчици на услуги, канали за препродажба и стратегически съюзи. Преди това е заемал изпълнителни ръководни роли като главен изпълнителен директор на Host Europe GmbH и главен изпълнителен директор на Host Europe Group (HEG), където преди това е бил главен оперативен директор.

"Развълнуван съм да се присъединя към екипа на Acronis, да се свържа с нашата огромна партньорска мрежа и да продължа визията на Сергей за предоставяне на адаптивни в индустрията услуги за киберзащита," каза Пулвърмулър. "Acronis е готов да пренареди пазарите за защита на данните и киберсигурността, като същевременно предефинира как доставчиците на услуги използват дистанционното наблюдение и управление и услуги за автоматизация на професионални услуги. Очаквам с нетърпение да допринеса със своите знания и опит в бизнеса с доставчиците на услуги, за да се уверя, че се възползваме напълно от тази възможност."

Като основател и най-голям акционер на Acronis, Сергей Белоусов ще продължи да участва в компанията като член на Съвета на директорите и ръководител на технологията и стратегията за научните изследвания. Той ще се съсредоточи върху усъвършенстваните технологии на компанията, включително автономните изследвания, управлението на данни, кибер мрежата, кибер платформата и корпоративните продукти, както и върху разработването на университетска програма за връзки на Acronis, включително с Schaffhausen Institute of Technology (SIT) в Швейцария, който основава през 2019 година.