Международната фармацевтична компания Bayer има нов управител за България. Начело на дъщерното дружество "Байер България" ЕООД от началото на юли застава Люба Паунова, която ще бъде управител на компанията. Успоредно с това тя ще съчевата и досегашната си позиция на ръководител "Човешки ресурси" за групата освен у нас и в Румъния и Молдова. 

Заедно с това Хорхе Левинсон става търговски директор "Фармацевтични продукти" за България, която ще съчетава с настоящата си съща позиция за Румъния и Молдова.

"Досегашният търговски директор "Фармацевтични продукти" и управител на "Байер България" Екатерина Карпузова продължава професионалното си развитие в "Байер Фармацевтични продукти" на позиция мениджър бизнес операции и иновации за регион Източна Европа, Близкия Изток и Африка, базирана в Базел, Щвейцария", посочват в официално съобщение в компанията.

Люба Паунова става част от екипа на компанията през 2015 година като ръководител "Човешки ресурси" за групата държави Румъния, България и Молдова. Преди това е заемала ръководни позиции в сферата на човешките ресурси в "Алфа Финанс Холдинг" и "Юробанк И ЕФ Джи България". Люба има магистърска степен по "Стратегическо управление" от Софийския университет и е член на Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

Хорхе Левинсън започва кариерата си във фармацевтичната индустрия през 2005 година в Bayer Испания. По време на 16-те години в компанията е заемал ръководни позиции в различни държави, включително Украйна, Мароко, Иран и Германия. Хорхе има диплома по "Бизнес администрация и компютърни системи" и магистърска степен по "Управление на веригата за доставки и маркетинг".