От началото на месец май 2023 г. поста на изпълнителен директор, член на УС и ръководител направление "Управление на риска" в Банка ДСК поема Димитър Дилов. Той поема длъжността от Арно Льоклер, който се оттегля от банката от края на април.

Димитър Дилов има повече от 20 години международен опит в банковия сектор, като през последните 5 години заема позицията на изпълнителен директор и член на Управителния съвет с ресор "Управление на риска", в една от водещите банкови групи в Източна Европа.

Кариерата му на Риск мениджър преминава през различни банки от групата Raiffeisen Bank International в България, Австрия, Косово и Сърбия, където отговаря за управление на риска в съответните банки, лизингови дружества и пенсионни и инвестиционни фондове.

Димитър Дилов е Магистър по Банков мениджмънт от Стопанска академия "Д. А. Ценов", като в последствие учи Приложна математика в Софийския университет.

В последните години, по негова инициатива се развиват различни дигитални решения за управление на риска, като се използват най-модерни технологични новости, ориентирани към оптимизиране на кредитния процес, подобряване на отчетността и ефективно вземане на решения.