Главният изпълнителен директор на Boeing Денис Мюленбърг няма да получи значителна част от възнаграждението си за 2019 и 2020 г., заяви новият председател на борда на компанията, цитиран от CNBC.

В събота директорът е позвънил на председателят Дейвид Калоун и е предложил да не получава никакви акции или бонуси тази година, разказа самият Калоун.

Намаляването на възнаграждението е на фона на двете катастрофи с Boeing 737 Max, при които загинаха 346 души. На всички самолети от модела бе забранено да летят през март, което струва на компанията милиарди.

Голяма част от възнаграждението на Мюленбърг се формира именно от акции и бонуси. През 2018 г. общата компенсация е била $23,4 милиона, от които $20,4 милиона под формата на бонуси и акции.

Миналата седмица Мюленбург се изправи пред конгресмени във Вашингтон, които изразиха критика към огромното възнаграждение.

Междувременно новият председател на борда на директорите заяви, че компанията няма да иска от директора да връща част от сумата, получена в минали периоди.

Boeing очаква 737 Max да се върне в небето скоро. Но приходите ѝ продължават да падат

Boeing очаква 737 Max да се върне в небето скоро. Но приходите ѝ продължават да падат

Американският производител иска да увеличи производството на модела през 2020-а