Дискаунтърът Lidl реорганизира управленската си структура в Германия, тъй като се стреми да ускори вземането на решения и да рационализира операциите, според доклади, цитирани от вестник Handelsblatt.

Ръководителят на Lidl Германия Кристиан Хертнагел, ще остане на поста си, но му бъде назначен заместник - Ян Бок, който преди това заемаше ролята на ръководител на покупките в Lidl International.

Бившият изпълнителен директор на дискаунтъра, Арнд Пикард беше назначен за нов член на управителния съвет на Lidl.

Lidl България анонсира социално отговорна кампания за безвъзмездно финансиране

Lidl България анонсира социално отговорна кампания за безвъзмездно финансиране

Компанията ще финансира различни граждански организации

Регионална структура на управление

По отношение на регионалното управление, вместо шестима управляващи директори, покриващи Германия, Lidl ще има двама в бъдеще - Андреас Лиепка, който ще отговаря за северния регион, и Кристиан Щаймле, който ще отговаря за южния регион.

Трима мениджъри се оттеглят от своите роли - Доминика Кубиш, която заемаше старша позиция по закупуване, Максимилиан Видман от отдела за недвижими имоти на групата и Бени Клайн, регионален мениджър. Според групата на тях ще бъдат възложени нови роли в компанията.

OMV, Lidl и Kaufland: Кои са най-печелившите компании в Румъния за 2022-а?

OMV, Lidl и Kaufland: Кои са най-печелившите компании в Румъния за 2022-а?

Компания, регистрира най-високата, реализирана някога от румънска компания печалба

"Опростяване на структурите"

С тези промени Lidl предприема "последователни стъпки за съкращаване на процесите на вземане на решения и рационализиране на структурите", каза Хертнагел, цитиран от Handelsblatt.