Джулия Ким е новият президент на Samsung Румъния и България. В рамките на компанията Джулия е преминала през позиции в сферата на стратегическото маркетингово планиране в различни точки на света - продуктово планиране, интегрирани маркетингови комуникации, продажби и онлайн маркетинг. Преди да се присъедини към екипа на Samsung Румъния и България тя оглавява Samsung Унгария.

"Samsung Румъния и България се е доказала като успешна технологична компания в региона, включително през последните две години, изпълнени с предизвикателства, породени от пандемията от COVID-19. Убедена съм, че с последователност и ефективност в работата, ще допринесем за развитието на бизнеса и ще затвърдим водещата роля на Samsung Румъния и България на технологичния пазар. Вярвам, че визията ни за утрешния ден, определя как живеем днес. Но не трябва да забравяме уроците от миналото", коментира Джулия Ким. В този контекст тя споделя любим цитат от Алберт Айнщайн: "Учете се от вчера, живейте за днес, надявайте се за утре".

Сред ключовите стъпки в кариерата й са позицията като мениджър EVO (European Visual Operation) в централата на Samsung за Европа в Лондон, бизнес мениджър "Потребителска електроника" в Samsung за района на Прибалтийските страни и мениджър в рамките на глобалния екип в дивизия "Телевизионни устройства" в Корея. Джулия Ким е завършила Испанистика.