Френската банкова група BNP Paribas обяви назначаването на Кристоф Деру за нов директор за България в сила от 1 октомври 2017 г. на мястото на Ханс Бруке, който оглавяваше клона на банката в България през последните 5 години. Ханс Бруке ще поеме нови отговорности в рамките на Групата БНП Париба в Киев, Украйна.

Кристоф Деру и има 25-годишен опит в банковия сектор с БНП Париба. Той започва кариерата си в Групата през 1991 г. и преминава през различни ръководни позиции във Франция, Белгия, Хонконг, Австралия и последната като ръководител на "Европейски корпорации" в Корпоративно и Институционално Банкиране в офиса на BNP Paribas в Мадрид, Испания.

БНП Париба е представена в България от 1994 година и днес предлага пълна гама продукти и услуги в корпоративното и институционално банкиране, както и персонализирани финансови решения. Освен своите два клона в София и Варна, Групата БНП Париба е представена в България и чрез застрахователната компания БНП Париба Кардиф и водещата компания за потребителско кредитиране - БНП Париба Лични финанси и има общо над 1 100 служители.