Първа инвестиционна банка (ПИБ) обяви, че има нов главен директор в областта на корпоративното банкиране. Това е Чавдар Златев, който след встъпването си в длъжност става и член на Управителния съвет на финансовата институция.

Той е в екипа на банката от 2004 година, като тогава е назначен като главен специалист в областта на кредитирането на малки и средни предприятия. От 2011 година е директор на дирекция "Корпоративно банкиране.

Освен позицията си в Банката, Златев е също така член на Управителния съвет на ПИБ - Албания и член на Съвета на директорите на "FiHealth Застраховане".

Той има магистърска степен по "Макроикономика" от Университета за национално и световно стопанство в София. Специализирал е в Bank of Ireland кредитни продукти и практики, както и в Banco Popolare di Verona съвременни банкови практики.

ПИБ приключи 2017 година с 85 милиона лева печалба на неконсолидирана основа. Портфейлът от кредити и вземания се повишава до 5,06 милиарда лева, а акциите на банката отбелязва ръст от 69% през миналата година.