Мартин Мурански се присъедини към управленския екип на TBI Bank като директор "Кредитен риск".

Мурански отговаря за управлението на кредитния риск на основната бизнес линия на банката - потребителско кредитиране и дистрибуция. Той има активна роля в ключови проекти, които ще осигурят развитието на технологично ориентирано, гъвкаво и цялостно управление на кредитния риск в TBI Bank.

Мурански е лидер в управлението на риска с повече от 20 години опит в областта на финансовите услуги. Първоначално развива своята експертиза в корпоративното банкиране, а по-късно се специализира и в областта на потребителското и търговското кредитиране в GE Capital в Чехия, Ирландия и САЩ.

Той изгражда рисковата функция за малките и средни предприятия в Raiffeisen Group Виена, а след това работи като главен директор "Риск" на чешката дъщерна фирма на Sberbank Europe в Прага.

Преди да се присъедини към TBI Bank, Мурански участва в създаването на стартъп за електронна търговия, базиран в Швейцария.

Притежава магистърска степен по бизнес икономика от Икономическия университет в Братислава (Словакия) и MBA от IMD в Лозана (Швейцария).

Той е член на Асоциацията на професионалните риск мениджъри (PRMIA) и Глобалната асоциация на професионалистите в областта на риска (GARP). Владее английски, немски, чешки, словашки и унгарски език.

"Щастливи сме, че към екипа на TBI Bank се присъединява толкова опитен професионалист в управлението на риска като Мартин. Убеден съм, че с опита си той ще допринесе за успеха на дигиталната трансформация на банката, без да правим компромиси с риска и стабилността", коментира Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

Оспорвайки утвърдения възглед за банковото дело, TBI Bank планира да обслужва клиенти в цяла Европа чрез онлайн-базирано преживяване, с цел да подобри финансовия живот на своите потребители, както и на клиентите, предпочитащи дигиталните услуги.

В момента банката поставя силен акцент върху привличането на най-добрите международни и местни таланти и експерти, като в нейния екип има представители на 13 националности.