Акциите на американския автомобилен производител Tesla се понижиха значително. Това породи запитвания за търсенето и доставките на колите, които произвежда компанията. Tesla от своя страна намали цените на двата си най-скъпи модела.

Компанията на Илън Мъск смъкна 3000 долара от цената на седанът Model S и 2000 долара от цената на SUV варианта Model X, пише Business Insider.

Цената на Model S сега започва от 71 250 долара, а тази на Model X от 71 950 долара. И двете цени не включват федерални и държавни данъчни кредити.

От компанията отказват да потвърдят дали по-слабите продажби са повлияли за решението, но са заявили, че периодично ще коригират цените и наличните опции подобно на останалите автомобилни производители.

На червено ли е Tesla?

На червено ли е Tesla?

Пазарната капитализация на компанията падна и вече е след тази на Ford Motor

Tesla отбеляза най-слабото си тримесечие от две години насам, след като продажбите спаднаха с 31%. А пазарната стойност на производителя се понижи, като вече се нарежда след тази на Ford Motors.

Компанията на Илън Мъск е под постоянен натиск от инвеститори, като те имат притеснения дали Tesla ще успее да се справи с поставените цели в рамките на 2019 година .

Самият Мъск е заявил, че прави обстоен преглед на разходите и очаква второто тримесечие също да не е особено добро. Той обаче твърди, че третото ще бъде печелившо за компанията му.