В началото на месеца една от най-емблематичните двойки в корпоративния свят - Бил и Мелинда Гейтс, обявиха, че се развеждат. Раздялата на двамата идва след 27 години като семейство. Бил и Мелинда се женят през 1994 година, имат три деца, а общото им богатство възлиза на стотици милиарди долари.

От Business Insider разглеждат тяхната история като двойка от запознанството им до този момент. Ето и основните акценти от партньорството между двамата:

Бил и Мелинда Гейтс се запознават през 1987 година, след като тя е назначена за продуктов мениджър в Microsoft. Скоро след запознанството си двамата започват да излизат като двойка. Те са партньори 7 години преди да сключат брак.

Двойката през 1998 година

Източник: GettyImages

Двойката през 1998 година

Мелинда признава пред Fortune, че нейната майка първоначално е била против връзката им. С Бил Гейтс обаче остават заедно, като са дискретни за отношенията си и на работа, и пред близките си.

"Определено бях привлечена от блестящия му ум, но извън това, от неговата любознателност. Също така той има огромно чувство за хумор", признава Мелинда Гейтс в интервю.

Двойката се сгодява през 1993 година и заминава за Африка да отпразнува тази стъпка. Там се заражда и идеята за тяхната фондация, като двамата решават да използват богатството си, за да помагат на хора в нужда. Сватбата на следващата година се състои в луксозен хотел в Хавай. Събитието им струва 1 милион долара.

Снимка 532509

Източник: GettyImages

През 1995 година двойката си купува имението Xandu 2.0 в Медина, Вашингтон, което се превръща в основния дом за семейството им. Към 2016 година имотът е оценяван на 124 милиона долара.

Двойката отглежда две дъщери и един син. И на нито един от тримата не е било разрешено да има мобилен телефон, докато не навърши 14 години, твърди The Mirror. Всяко едно от децата им ще наследи 10 милиона долара от богатството на семейството, а останалото ще бъде насочено към различни благотворителни каузи.

Снимка 426515

Източник: Facebook: Melinda Gates

Едно от големите взаимни начинания е фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Те поставят началото ѝ, в момент, в който съпругът все още се занимава активно с управлението на Microsoft. През последните години двамата работят като партньори за нея.

По отношение на начина, по който успяват да се справят с това заедно, през 2018 година пише в Reddit, че и двамата полагат усилия, за да синхронизират и балансират графиците си. На въпрос как двойката покрива всичките си ангажименти отново през същата година Мелинда отговаря шеговито: "Никога не сме на различни мнения".

Снимка 482344

Източник: GettyImages

"Нашите редки разногласия към днешна дата са свързани с избора на тактика. Тъй като съм публична личност и мъж много хора смятат, че аз вземам големите решения. Но това никога не е било така", споделя Бил Гейтс в друго интервю.

След 27 години брак, на 3 май Бил Гейтс обяви, че с Мелинда Гейтс се развеждат. Скоро след това анонимни източници коментираха пред New York Times, че тя е планирала тази стъпка още през 2019 година.