Джеф Гарзик започва да пише код за bitcoin през 2010 година като по това време той работи за софтуерния производител Red Hat.

Скоро той се превръща в третият човек с най-голям принос за системата на bitcoin след анонимният създател на криптовалутата Сатоши Накамото и разработчикът Гавин Андерсен. И Гарзик запазва тази позиция до 2014 година, разказва Bloomberg.

Обратно към тези дни Газик работи директно с Накамото, като контактува с него чрез частен имейл и чрез форума Bitcoitalk преди създателят на токените да изчезне през 2011 година.

Поглеждайки назад във времето Газик споделя, че се чувства горд от нещата, които постига тогава, въпреки че дигиталните пари не се превръщат в това, което той си е представял.

Нещо повече обаче - той е и човекът, който решава да се раздели с bitcoin на стойност от над 100 милиона долара по сегашни цени.

Джеф Гарзик не споделя какви вложения има в криптовалути, но споделя, че преди седем години решава да се раздели с 15 678 дигитални монети, за да финансира разработването на софтуера, по-късно ползван на негов собствен бизнес.

Софтуерният разработчик продължава да пише код за bitcoin до 2016 година, а след това решава да основе своя компания. Той създава компанията Bloq, която се занимава с обслужване на нишови корпоративни клиенти.

Днес неговият старт-ъп има 30 служители, а клиентите на компанията са сред най-големите в класацията Fortune 50.