Туристическите сайтове Big 7 Travel и EnjoyTravel се обединиха, за да направят списък с 25-те най-добри града за дигитални номади и Букурещ е в него. Румънската столица е под номер 15 в класацията.

Градът е описан като достъпно място за живеене за дигитални номади и предлага с различни възможности за съвместна работа за тези, които искат да работят от разстояние, пише Romania Insider.

Класацията отчита фактори като разходи за живот, лесно получаване на визи, общия социален живот на емигрантите и пространствата за съвместна работа.

Как 28-годишен дигитален номад пътува по света и управлява успешен бизнес, който оперира и в България

Как 28-годишен дигитален номад пътува по света и управлява успешен бизнес, който оперира и в България

През 2018 г. онлайн бизнесът на Ларсън генерира продажби от над $2 милиона

"Букурещ е достъпно място за живеене на дигиталните номади и има много открити пространства и зелени площи за тези, които предпочитат да работят навън", се казва в презентацията на румънската столица.

Местата за съвместна работа в Букурещ включват Co-working 160, Digital Unirii и Seneca Anticafe. Те се намират предимно в историческата част на града, което ги прави още по-привлекателни.

За цифровите номади, идващи от Европа, е сравнително лесно да получат виза за влизане в страната.

Бали в Индонезия оглавява списъка, следват Чианг Май в Тайланд, Мадейра в Португалия, Хо Ши Мин във Виетнам и Лисабон в Португалия.

Българската столица София не намира място в класацията.

Как да печелите пари като дигитален номад?

Как да печелите пари като дигитален номад?

През следващите 10 години около 40 на 100 от хората ще работят от разстояние