Хонконгски предприемач предлага апартамент на стойност 1,4 милиона долара като част от лотария, която насърчава повече хонконгци да се ваксинират, пише Business Insider.

Жителите на Хонконг, навършили 18 години и получили и двете дози от ваксината, ще могат да участват в лотарията, според съобщението за новини. Жилището е предоставено от предприемача Sino Group.

Въпреки излишъка от ваксини, само около 13,4% от жителите на Хонконг са напълно ваксинирани и 18,1% са получили поне една доза, според Bloomberg.

Апартаментът струва 1,4 милиона долара и е с една спалня. Намира се в Grand Central - жилищен комплекс в квартал Kwun Tong в Хонконг.

Най-скъпият пазар на жилища в света

Наградата в лотарията е доста примамлива в град, известен със своите астрономически цени на жилищата. През 2020 г. Хонконг е обявен за най-скъпия пазар на жилища в света за 10-та поредна година.

Въпреки пандемията, Хонг Конг остава най-скъпият град в света за наемане на луксозен апартамент.

Според доклад на Bloomberg обаче, бизнесът бяга от града и Хонконг може да загуби до един милион души през следващите пет години. Друг доклад на Bloomberg Intelligence прогнозира, че през 2021 г. прочутите високи наеми в Хонконг могат да спаднат с 10%, а нивата на свободните работни места могат да достигнат 18-годишен връх.