Сингапур тества нова концепция за провеждане на бизнес срещи и обмен на физически документи на фона на ограниченията и задължителната карантина в много страни, пише Yahoo Finance.

В страната ще отвори бизнес хотел "балон", който ще дава възможност на гостите си да провеждат бизнес срещи без личен контакт и без опасност от заразяване с COVID-19.

Той ще бъде в близост до летище "Чанги" и ще разполага с десетки конферентни зали с екрани, а хората ще комуникират чрез високоговорител. Физически документи също ще могат да се предават, като се стерилизирани с UV светлина преди това.

Тестовете за Covid обаче няма да отпаднат, дори при тези строги мерки. Пътуващите ще бъдат тествани преди заминаването, при пристигането и на мястото на провеждане на срещата. Хотелът разполага с 600 стаи за гости на цени, стартиращи от 290 долара за нощувка.

Според Робин Ху от държавната инвестиционна компания Temasek, която реализира идеята, първоначалните резервации идват главно от пътуващи заради бизнес срещи, но форматът на срещите е предизвикал интереса и на други.

"Имахме запитвания и от родители, които имат деца, учещи в Сингапур, които не са срещали с тях вече цяла година", казва той.

Благодарение на стриктно прилаганите ограничения и строгите мерки за карантина, Сингапур не записва висок ръст на коронавирусни инфекции, след като миналата година в общежитията на работниците мигранти имаше доста огнища.