Илон Мъск е казал, че трябва да получи това, което се равнява на най-големия компенсационен пакет в историята, за да може да постигне целите си за "междупланетно пътуване". Това коментира пред CNN Business Робин Денхолм, който е председател на борда на директорите на Tesla.

Думите му идват на фона на едноседмичния процес съад на Делауеър в Уилмингтън, който разглежда компенсационния пакет на Мъск за Tesla за 2018 година, чиято нетна стойност днес е $50,9 милиарда.

Президентът на SpaceX: хората ще стигнат до Марс преди края на десетилетието

Президентът на SpaceX: хората ще стигнат до Марс преди края на десетилетието

По думите на Мъск животът на Марс "ще бъде опасен, труден и упорита работа"

Илон Мъск отдавна твърди, че възнамерява да използва огромното си богатство за бъдещи космически пътувания и колонизация на други планети. През 2020 година милардерът заяви, че след време няма да притежава "почти никакво имущество с парична стойност", а вместо това ще даде средствата си за изграждането на град на Марс.

Днес основният интерес на компанията за електромобили да предостави на Мъск такъв огромен компенсационен пакет е да запази фокуса на бизнесмена именно върху Tesla. Предишният компенсационен пакет не е бил достатъчен, за да го задържи достатъчно ангажиран в компанията.

Миналата година Илон Мъск каза, че би се изненадал, ако космическата му компания не изпрати човек на Марс до 2026 година. Към момента обаче SpaceX все още не е изпратила човек извън орбитата на Земята.

Мъск тихомълком е продал още акции на Tesla на стойност $3,9 милиарда

Мъск тихомълком е продал още акции на Tesla на стойност $3,9 милиарда

Той заяви, че е приключил със "спешните продажби" още през август