Фотография на едно от природните богатства на България - Белоградчишките скали, стана истински хит в социалната мрежа Twitter, събирайки хиляди харесвания. Автор на изображението е фотографът Владислав Терзийски. На снимката е уловена цялата красота на крепостта "Калето" и това накара ексцентричния милиардер да я коментира. Мъск оприличи живописния пейзаж с фентъзи видео играта Elden Ring.

Снимка 596107

Източник: Владислав Терзийски - Twitter

Популярната видео игра, с която Мъск сравнява българския пейзаж беше пусната тази година. Действието в нея се развива в алтернативен фентъзи свят, като играчът трябва да премине през редица изпитания, за да се превърне в следващия лорд на Елден. По пътя си основният персонаж преминава през сенчести пейзажи на планини, скали и подземия, както и през крепости и замъци.

Белоградчишките скали са един от уникалните природни феномени в България. Те получиха и световно признание, като се наредиха на 77-о място в конкурса от 2009 година, който трябваше да избере новите 7 природни чудеса на света. В надпреварата участваха 260 природни обекта от цялата планета.

А под фотографията на Белоградчишките скали в Twitter много потребители пишат, че снимката "носи усещане за атмосферата от "Игра на тронове".

Силно лято за българския туризъм

Силно лято за българския туризъм

Туристите похарчиха с 19% повече това лято у нас, спрямо последнота предкризисна година