Блокчейн технологията променя игралната индустрия и я прави по-удобна за играчите, като отваря нови възможности за нестандартното реалистично игрово изживяване, както и възможността за финансово изпажение на активите и постиженията на геймърите. Като добавим и виртуалната реалност (VR), вече нищо не е същот, пише сайта Beincrypto.

VR на блокчейн игрите е комплекс от поразителни преживявания в игрите, които не бяха възможни преди. Нещо повече, това е начинът да получите реален доход от вашето геймърство, като участвате в една нова и разнообразната система за икономика на играта, която е обвързана с реалната икономика и пазарите.

Facebook отваря 10 000 нови работни места в ЕС за изграждането на "метавселена"

Facebook отваря 10 000 нови работни места в ЕС за изграждането на "метавселена"

Паралелният свят е отдавнашна мечта на Зукърбърг

Метавселената

Блокчейн игрите са игри за печелене на пари, така както другите онлайн игри и социални мрежи днес изграждат метавселената - бъдещето на онлайн комуникацията.

В тази метавселена хората могат да се срещат с приятели, да посещават виртуални сгради и виртуални събития, които неща могат да бъдат много полезни в условията на пандемия. Представете си да отидете на концерт или в музей заедно с приятелите си, без дори да излизате от стаята си."Ужасно!", казват някои. "Страхотно"!, мислят си други. А нещо повече? Представете си полет до Луната, вие и някой ваш близък човек.

Игрите, генериращи Metaverse (метавселена), са специални поради системата на тяхната икономика. Играчите трябва да започнат със закупуване на парцели земя, за да построят недвижими имоти в играта по-нататък. С течение на времето игрите набират популярност, а цените на тези виртуални имоти, естествено, растат. Следователно, виртуалните инвеститори могат да спестяват своите виртуални активи.

Какво е "метавселена" и какви възможности предоставя тя?

Какво е "метавселена" и какви възможности предоставя тя?

Оценките достигат до $8 млрд.

Защото, дори и да са виртуални, тези имоти могат да се превърнат в много важен инвестиционен актив. Но по-любопитното тук е, че тези игри явно ни подготвят за навлизането на метавселената. Което може да се случи и доста по-скоро, отколкото си представяме.

А дали тези, които доминират в днешните блокчейн игри ще стане най-богатите и най-мощните хора в метавселената или всичко това е пресилено? Предстои да разберем.

Виртуален имот, оценен на $2,4 милиона, беше купен чрез криптовалута

Виртуален имот, оценен на $2,4 милиона, беше купен чрез криптовалута

Tова е най-скъпата покупка на виртуален имот в платформата