От Facebook обявиха, че искат да създадат 10 000 нови работни места в Европейския съюз за висококвалифицирани специалисти, които да помогнат за изграждането на метавселена, предават световните агенции. Създаването на паралелен цифров свят е отдавнашна мечта на основателя на компанията Марк Зукърбърг. Според него тя може да стане реалност през следващите няколко години.

Социалната мрежа си сътрудничи с други партньори, за да разработи "нова фаза на взаимосвързаните виртуални изживявания, използвайки технологии като виртуалната и обогатената реалност", заяви вицепрезидентът на Facebook по международната дейност Ник Клег.

Зукърбърг загуби $6 милиарда след срива на Facebook

Зукърбърг загуби $6 милиарда след срива на Facebook

Той слиза до 5-то място в списъка на милиардерите на Bloomberg

"Инвестицията е вот на доверие в силата на европейската технологична индустрия", допълва още Клег.

"Метавселената има потенциала да разкрие достъп до нови креативни, социални и икономически възможности. И европейците са тези, които ще я оформят от самото начало", се казва в изявление на компанията.

Според Facebook, европейските политици играят водеща роля за това свободата на словото, неприкосновеността на личните данни, прозрачността и личните права да станат част от ежедневния живот в интернет.

Припомняме, че наскоро бивш продуктов мениджър в социалната мрежа обвини компанията на Зукърбърг, че основното, което я интересува е печелбарството, заради което често причинява вреда за своите потребители.

Вътрешни разкрития: Facebook избира печалбата пред сигурността

Вътрешни разкрития: Facebook избира печалбата пред сигурността

Бивш продуктов мениджър в компанията твърди, че промените са започнали още през 2018 г.