Милиардерът и собственик на компаниите Tesla и Space X Илон Мъск планира да построи стотици къщи в Тексас за служителите в своите компании. Строителството на имотите ще е близо до съоръженията на The Boring Company и вечен е известно като "Проектът Amazing", предаде Business Insider.

Базираният във Флорида строителен предприемач Lennar си партнира с компанията за строителство на тунели на Мъск и ще построи първоначално 110 жилища близо до централата. Не е ясно кога ще започне строителството. Земята, предвидена за строителството, е собственост на Gappes Bass LLC, компания, свързана с The Boring Company, която е собственост на Мъск.

В Остин, Тексас се намира гигафабриката на Tesla, която евентуално може да наеме до 20 000 работници, обяви Мъск в края на 2021 г.Очкава се и SpaceX да построи фабрика в района.

Президентът на SpaceX: хората ще стигнат до Марс преди края на десетилетието

Президентът на SpaceX: хората ще стигнат до Марс преди края на десетилетието

По думите на Мъск животът на Марс "ще бъде опасен, труден и упорита работа"

Според експерти в района има криза с достъпността на жилищата и новината е добре дошла в това отношение. "Това е основната причина The Boring Company да строи жилища за своите работници, така че те да могат да си позволят да живеят някъде близо до мястото, на което работят", заявява Мел Хамнър от местната власт на окръг Бастроп.

Агентът по недвижими имоти в Остин и президент на клуба на собствениците на Tesla в града Мат Холм заяви, че ще са необходими много повече жилища за работниците в компаниите на Мъск.

Компанията Lennar рекламира 3D отпечатани домове на своя уебсайт, а според Холм може да използва техниката за строителството в Остин.