Знаете ли, че България има най-модерното електронно правителство в Европейския съюз? Не, не бързайте да се изсмеете. Ако това твърдение Ви звучи твърде нелепо, тогава прочетете тази новина от 16 ноември 2006 година.

В нея технологичният гигант "Майкрософт" обещава подкрепа на страната в изграждането на модерна държавна администрация. "Вашата страна се очертава да изгради едно от най-модерните е-правителства в Европа", заявява тогава Жан-Филип Куртоа, президент на "Майкрософт Интернешънъл" по време на среща с тогавашния министър на държавната администрация Николай Василев.

Десет години по-късно България не само няма най-доброто електронно правителство в Европа, а все още е в начална фаза на създаването му и не се знае кога въобще ще го завърши. За тези десет години на власт бяха 4 редовни и 2 служебни правителства, като всяко едно от тях отбелязваше своя напредък в създаването му.

Защо Ви припомняме това? Защото тази новина е първата водеща за сайта Money.bg. На днешната дата порталът навършва точно десет години. Десет години, през които много неща в българската икономика не се случиха - като модерната държавна администрация, но също така много се случиха. Например пускането в експлоатация на магистрала "Люлин", чието изграждане започва пак преди десет години.

Снимка 262908

Общото между осъществените и неосъществените през последното десетилетие стратегически проекти за България е, че бяха зорко наблюдавани от редакторите на Money.bg. Защото сайтът си поставя за цел още при създаването си да бъде пътеводител в света на икономиката - както за българската, така и за световната.

От тогава до сега редакторите на сайта (заедно с тези на finance.news.bg, чийто архив вече е част от този на money.bg) са публикували точно 314 411 текстове в опит да ориентират читателите си в сложните икономически процеси. За този период сайтът е бил посетен от 37 125 594 пъти.

Благодарение на своите читатели Money.bg днес вече е сред петте най-посещавани бизнес портала в България, а 2016 година се очертава да бъде най-добрата в историята му. Влизаме в следващото десетилетие с още по-голяма амбиция и оптимизъм за повече успешно случили се проекти в България.

В опит да прогнозира следващите десет години екипът на Money.bg се срещна с водещи мениджъри на български и международни компании. Очаквайте през следващите седмици и интервютата с тях.