Ръководството на модния гигант Bestseller си е поставило интересна цел, която няма общо с техния бизнес - да построи най-високата сграда в Западна Европа при това да го направи в малък град в Дания с едва 7000 жители.

Преди компанията да обяви своите планове за изграждането на 320-метров небостъргач, вероятно не много датчани са имали представа къде точно се намира градчето Бранде, разказва The Guardian.

Идеята на Bestseller е повече амбициозна, като в случай, че тя се осъществи, зданието ще бъде по-високо от най-високата сграда в Лондон - Shard, и ще бъде на първо място в Западна Европа.

Снимка 415762

Източник: Dorte Mandrup Arkitekter via CTBUH

Проектът за небостъргача е дело на датското архитектурно студио Dorte Mandrup, а сега предстои да започване и строежът, пише Business Insider.

"Ние сме много доволни, че плановете ни бяха одобрени от местните власти и сме горди от подкрепата, която получи нашия проект на местно ниво", казва проджект мениджърът на Bestseller Ардерс Крьог в официално становище.

Изборът на малкото датско градче не е случаен. Именно от Бранде води началото си модната компания, като там семейството на настоящия главен изпълнителен директор Андрес Холх Повлсен отваря първия си магазин за дрехи през 1975 година.

Днес Андрес е наследник на модния гигант и е най-богатият човек в Дания с нетно състояние от 7,2 милиарда долара.