Университетът за национално и световно стопанство и ПроКредит Банк ще си сътрудничат в полза на кариерно развитие на студентите и природосъобразни проекти. Чрез подписаното споразумение ПроКредит Банк осъществява необходимата връзка между образователната система и бизнеса. В допълнение Банката изгражда три нови електростанции на централния паркинг на УНСС. С тази инициатива институцията стимулира екологичния начин на мислене у младите и опазването на околната среда.

Неотдавна ПроКредит Банк изгради мрежа от 75 електростанции за зареждане на електромобили в цялата страна с цел насърчаване на природосъобразната мобилност. Също така Банката създаде мобилното приложение ProCredit Charging Stations, в което са видими всички изградени електроколонки, улеснявайки достъпа на потребителите до тях. Обхватът на тази инициатива обаче не спира до тук. ПроКредит Банк създава инфраструктура за електромобили и в университетската среда.

"Хареса ни това, че сме на една вълна по отношение на зелените инициативи, които предприемаме. Те са съществена част от корпоративната социална отговорност на Банката. Смятаме, че студентите трябва да обръщат внимание на подобни инициативи, а също така и да мислят как да ги развиваме в бъдеще", сподели Камелия Минева, Изпълнителен директор на ПроКредит Банк.

Снимка 578465

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Камелия Минева, Изпълнителен директор на ПроКредит Банк подписват споразумение за сътрудничество

Важна част от партньорството е, че ПроКредит Банк влиза в ролята на професионален консултант за възпитаниците. Те ще имат възможността да задават своите въпроси, да търсят отговори и да получават съвети от първо лице за техния кариерен път. По време на посещенията в Централния офис на Банката Експертите от отдел Човешки ресурси ще бъдат на разположение за разрешаване на всички казуси, които интересуват студентите. На въпроси като това как да попълнят CV-то си или как да се държат на първото си интервю ще бъде отговорено по най-разбираемия, професионален и полезен начин. Благодарение на препоръките на служителите в ПроКредит Банк, студентите ще бъдат подготвени за работната среда и ще се чувстват уверени в уменията си.

"Зелени заедно"

е общ проект на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните тенденции - както в ежедневието на всеки от нас, така и в бизнеса.

Научете повече тук:

zelenizaedno.bg

Организирането на работилници по специфични теми от практиката е друга инициатива, произтичаща от сътрудничеството на институциите. Студентите ще могат да разберат какво e да работиш в банка, представяйки им процесите в различните отдели и звена чрез практически примери. Ще имат възможността да потърсят компетентно мнение по важните за тях теми.

"Предвиждаме да направим Бизнес академия с ПроКредит Банк и съм убеден, че това е само началото, ще има и много други възможности за съвместни инициативи", каза проф. Димитров.

Студентите, които желаят да се реализират в банковата сфера, ще получат шанс да кандидатстват за Стажантската програма на ПроКредит Банк или да преминат през Onboarding програмата. Приоритети в Стажантската програма са отговорното отношение с внимание към стажантите, предоставянето на възможност за работа по реални проекти, споделянето на ценни практически знания с тях и помагането да се потопят в работната банкова атмосфера. Стажът е платен и предлага гъвкаво работно време, съобразено с академичните задължения на стажантите. Най-мотивираните ще получат предложение да останат в екипа за постоянно.

"Мисля, че ангажиментът е и на нас работодателите. Когато стажантите дойдат при нас, ние трябва да ги потопим в работата и да продължим да ги обучаваме. За нас е много положително, че има студенти, които още от 1-2 курс започват да се ориентират и да търсят своя първи стаж. Ние ще направим усилия, било то посредством Академията или с други инициативи, да дадем възможност на младите хора да започнат стажове. Специфичното за ПроКредит Банк, е че полагаме много усилия в обучението на колегите, което е изключително ценно за младите хора", подчерта Камелия Минева.

"Зелени заедно" показва добрите примери и важните съвети - всичко, което трябва да знаем по пътя към по-природосъобразно съществуване, работа и правене на бизнес. Проектът се осъществява с подкрепата на ProCredit Bank, LIDL, училище "Дени Дидро", Zagorka, Сердика Център, Cargotec, RÖFIX, Solvay Sodi, Insaoil.