В началото на миналата година името на Ружа Игнатова стана известно в цял свят, след като българката се оказа създателка на една от най-мащабните измамни схеми с криптовалути, успяла да привлече 4 милиарда долара.

По-късно тя получи прозвището Криптокралицата, като основното нещо, което се свързва с нея, е дигиталната валута OneCoin, в която се оказа, че инвеститори от 175 страни по света са влагали средства.

Бързо след излизането на скандалните разкрития и изчезването на самата Игнатова, стана ясно, че историята ще бъде екранизирана. Първо се появи подкастът на BBC Sounds The Missing Cryptoqueen ("Липсващата Криптокралица"), а по-късно различни медии писаха, че той ще бъде използван като основа за създаването на сериал.

Скандалът с криптовалутата OneCoin ще вдъхнови създаването на сериал

Скандалът с криптовалутата OneCoin ще вдъхнови създаването на сериал

Един от създателите ѝ - Ружа Игнатова все още е изчезнала

Според последната информация обаче всъщност това няма да бъде сериал, а игрален филм, в който OneCoin и Ружа Игнатова ще бъдат централна тема. В него ще участва една от звездите на емблематичния филм "Титаник". Според сайта Cointelegraph Кейт Уинслет ще бъде продуцент и ще участва в лентата с работно заглавие Fake! ("Измама").

Той е базиран на все още непубликувана книга на авторите Джен МакАдам и Дъглас Томпсън, които са сред измамените участници в схемата OneCoin.

Сценарият на Fake! ще бъде създаден от Скот Бърнс, който работи и по драмата The Report, посветена на атентата от 11 септември.

Коя е Ружа Игнатова и как успя да натрупа милиарди с измама?

Коя е Ружа Игнатова и как успя да натрупа милиарди с измама?

Възходът и падението на една успяла млада жена и нейната пирамида от фалшиви пари