Малко село, наречено Еделвайс, което е на повече от век, е обявено за продажба. То се намира в Скалистите планини в Канада. Районът, обявен за продажба, е около 200 декара, като на територията му има шест къщи и няколко малки хижи в швейцарски стил.

Сградите са построени от Canadian Pacific Railway, за да приютят швейцарските планински водачи и техните семейства някъде между 1910 и 1912 г. Водачите са били наети от CPR, за да развеждат богати туристи през планинските проходи, казват брокерите на агенция Re/Max. Ето защо и селото е известно като Swiss Village или швейцарско село.

Снимка 562377

Източник: www.realtor.ca

На територията на имота има едно основно жилище, което е построено през 70-те години, заобиколено от хълмове и гори. Къщите разполагат с дограма и стълбища, отопляеми са, има водопровод и електричество. Селото си търси собственик повече от година, а обяснението за това може би е цената - 2,3 милиона долара.

Селото привлече вниманието и на хората в Швейцария. Швейцарски екип се срещна с кмета на Голдън, за да обсъди бъдещето на Еделвайс, а "швейцарското село" стана известно в европейската страна.

Снимка 562378

Източник: www.realtor.ca

Според Андреас Руфер от консулството на Швейцария във Ванкувър мястото "един от многото спомени за постиженията на швейцарските планински водачи в канадските Скалисти планини, които трябва да поддържаме живи".

Снимка 562376

Източник: www.realtor.ca

Местна група се притеснява, че историята на Еделвайс ще бъде забравена, след като бъде продадено селото. Ето защо Swiss Village започва кампания за защита на обекта, така че потенциалният нов собственик да не унищожава хижите и други обекти от наследството на Еделвайс.

Снимка 562375

Източник: www.realtor.ca