В днешно време не може да се разчита на валентинки, за да намери човек любовта на живота си. Затова обаче новите технологии предлагат по-модерен начин да открием своята половинка – със специализирани мобилни приложения за срещи.

От статистическия портал Statista твърдят, че най-популярните софтуери за романтично настроените са два – Badoo и Tinder. От общо 50 държави в света, те са предпочитани в 39 от тях.

По-голям успех по света и у нас жъне Badoo. Приложението е предпочитано в 21 държави от Централна и Южна Америка, през половин Европа и чак до Югоизточна Азия. В това число влиза и България.

Потребителите в Северна Америка, в скандинавските държави и в Австралия пък избират Tinder.  

Infographic: The Love App World Map | Statista
You will find more statistics at Statista

В случай, че не се интересувате от тези приложения, тъй като имате човек до себе си, вероятно вече сте измислили с какво да го изненадате днес и сте вложили част от месечния си бюджет в бутилка червено вино, шоколадови бонбони или пък в екзотична екскурзия.

Ако у нас не е съвсем така, то в САЩ добре знаят, че на Свети Валентин ден година храни. Там, според изчисленията на Националната федерация за търговия на дребно, за празника влюбените ще похарчат завидната сума от 19,7 милиарда долара.

Оказва се, че дамите в Щатите са много по-щедри и разходите им за техните възлюбени надхвърлят общо 133 милиарда долара. От друга страна общата сума на изненадите за тях е наполовина.

А тези, които нямат спътник в живота си, избират да поглезят домашния си любимец на Свети Валентин. В това си желание американците инвестират 26,24 милиарда долара.

Очаквано половината от парите за подаръци отиват за бонбони, цветя и бижута. Голяма част от разходите пък са за поздравителни картички, излизания по заведения и дрехи.

Infographic: America's 20 Billion Dollar Day Of Love | Statista
You will find more statistics at Statista