Американският щат Колорадо вече приема данъчни плащания в криптовалути, пише CoinSesk, цитирайки губернатора на щата Джаред Полис. Плащанията на данъци в Колорадо се приемат чрез PayPal Cryptocurrency Hub с такси за обслужване от $1 плюс 1.83% от сумата на плащането.

Приемат се транзакции само от лични сметки и в една единствена криптовалута. Бизнесът все още не може да плаща данъците си чрез криптовалути.

Клиентите на PayPal ще могат да прехвърлят криптовалута

Клиентите на PayPal ще могат да прехвърлят криптовалута

Гигантът за онлайн плащания позволява на клиентите си да купуват, продават и държат Bitcoin, Ethereum и Litecoin

Плащанията ще влязат в сила в деня, в който бъдат инициирани, въпреки че ще отнеме от три до пет дни, за да се извърши преводът. Те ще бъдат конвертирани незабавно в конвенционални валути.

Припомняме, че по-рано тази година губернаторът на Колорадо обяви, че очаква щатът да започне да приема плащания в криптовалути. Джаред Полис е дългогодишен поддръжник на криптовалутите и защитник на технологичната индустрия в своя щат.

Няколко други американски щати, като Флорида и Охайо, също тестваха приемането на криптовалути за данъчни плащания. Това направиха и властите в столицата на Аржентина Буенос Айрес.

Аржентина: падението на една от най-богатите страни в света

Аржентина: падението на една от най-богатите страни в света

Едно време Аржентина е сред най-богатите страни в света. Толкова богата, че се ражда дори крилатата фраза "богат като аржентинец". След това обаче идват цели осем държавни фалита. Как се стига до това безподобно падение?