Управляващата коалиция постигна съгласие за рокади в кабинета. Министерството на финансите вече ще бъде управлявано от Кирил Ананиев, досегашен здравен министър, съобщиха от "Дондуков" 1. Промени има и в икономическото ведомство - там министър става Лъчезар Борисов, досегашен зам.-министър.

Ананиев започва работа в Министерството на финансите през далечната 1980 г., като преминава през редица експерти длъжности и достига позицията началник на Главно управление "Държавни разходи" и заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г.

Той заема поста зам.-министър на финансите и между 2014 и 2017 г., а в служебния кабинет "Герджиков" става министър, след което отново се връща като заместник.

В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска" ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще бъде сменен с настоящия директор на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

Промените трябва да бъдат одобрени от Народното събрание.