Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е извършила внезапна проверка в офиса на Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Действията са свързани с поредната проверка на сектора, която започна след сезиране от държавното обвинение.

"При посещението на проверяващия екип е установено, че офисът на Асоциацията е заключен и недостъпен. Не са установени представители на БПГА. Опитите на проверяващия екип да се свърже с такива на публикувания в интернет страницата на БПГА телефонен номер са безуспешни", гласи съобщението на страницата на КЗК. Офисът е бил запечатан, а извършването на проверката е преустановено до осигуряването на достъп от представители на Асоциацията на проверяващия екип на КЗК.

Междувременно изпълнителната и законодателна власти също проявиха инициатива в сектора. Народното събрание одобри предложението на кабинета "Лукойл" да прелицензира нефтопровода и шестте си петролни бази, а Министерство на финансите даде предложение за създаване на държавна верига бензиностанции.

Законопроектът е готов: Планират 100 държавни бензиностанции в страната

Законопроектът е готов: Планират 100 държавни бензиностанции в страната

Това ще бъде първоначалният им брой, стана ясно на пресконференция в МС