Турция, Египет и Тунис увериха, че през предстоящия курортен сезон очакват руски туристи и за тях е важно да увеличат туристическия поток от Руската федерация, съобщават от "Ростуризъм", пише Прайм.

Ръководителят на "Ростуризъм" Зарина Догузова е разговаряла вчера с министъра на туризма на Република Тунис Мохамед Моез Белхасен. Основната тема на преговорите е била по-нататъшното развитие на туристическите контакти между двете страни.

Мохамед Белхасен е подчертал, че "тунизийските власти не планират да налагат никакви ограничения по отношение на Русия и е изразил интерес за увеличаване на руския туристически поток", съобщават от ведомството.

От там уточняват, че Догузова също така е разговаряла и с министрите на туризма на Египет и на Турция - Халед Еленани и Мехмет Ерсой. Те също са изразили увереност, че не трябва да се очакват никакви ограничения спрямо руските туристи и че страните им възнамеряват да си сътрудничат с Русия.

По този начин, трите най-популярни в Русия масови дестинации остават отворени за отдих за руснаците, като партньорите в тези страни ще продължат да осигуряват безопасно и комфортно пребиваване на руските туристи, коментират от "Ростуризъм".

Как туризмът у нас ще бъде засегнат от военната ситуация в Украйна

Как туризмът у нас ще бъде засегнат от военната ситуация в Украйна

Очаква се рязък спад на туристите от Украйна, Беларус, Молдова