Годишната среща на Световния икономически форум (WEF), която трябваше да се проведе в Давос през януари следващата година, ще се проведе на 18 - 21 май 2021 г. в гр. Люцерн, Швейцария.

"Срещата ще се проведе при условие, че са изпълнени всички условия, които ще гарантират здравето и безопасността на нейните участници и местното население", се казва в изявлението на WEF.

Сесията, чиято тема ще бъде "Голямото презареждане", ще се фокусира върху намирането на решения на ключови глобални проблеми. Включително разработване на общ път за икономическо възстановяване след кризата, причинена от пандемията на коронавируса, се казва в съобщението за пресата.

WEF обяви отлагането на събитието, което се провежда ежегодно в Давос, още през август, но не разкри конкретни дати, както и други подробности.

Събитието през май ще бъде предшествано от онлайн форума "Диалози в Давос", който ще се проведе през седмицата на 25 януари 2021 г., по време на която световните лидери ще споделят своите виждания за ситуацията в света.

WEF очаква да може да проведе годишната си среща в Давос през 2022 година.