Когато търсите дом в интернет и гледате обявите, помнете, че не трябва да приемате всичко за чиста монета. "Продавачите ще ви покажат само снимките, които те искат да видите", казва Барбара Коркоран, която сама е успяла да стане милионерка чрез сделки с недвижими имоти, пише CNBC.

Има и някои други трикове, които брокерите използват в обявите, предупреждава тя. Коркоран, която е писала подобни обяви 15 години, е наясно с тях: "Използвах тези думи постоянно и знам какво означават".

Ето и някои от най-често срещаните не само в САЩ, но и в обявите навсякъде, включително и в България - и какво означават те:

"Уютен" означава твърде малък

"Очарователен" означава твърде стар

"Оригинално състояние" означава древен

"Нуждае се от малко освежаване" означава, че е дупка

"На комуникативно място" означава шумно

И накрая, "най-лошата дума", казва тя, е "уникален". "Това просто означава, че никой не го иска. Невъзможен за продаване".

Съветите за продажбата на имот на брокер със сделки за $1,9 милиарда зад гърба си

Съветите за продажбата на имот на брокер със сделки за $1,9 милиарда зад гърба си

Неговите две простички правила

Когато разглеждате обяви, вместо да се фокусирате върху написаното или снимките, които също може да подвеждат, концентрирайте се върху размерите и цената на квадрат.

"Хитрите купувачи и истинските професионалисти винаги гледат цената на квадратен метър", посочва Коркоран, като допълва, че това ще ви даде възможност да преговаряте за окончателната цена.

"Например, ако четири други жилища в квартала се продава за една определена цена, а този е по-скъп, може да преговаряте за намаляване".

Накъде тръгват цените на жилищата в София през следващите две години?

Накъде тръгват цените на жилищата в София през следващите две години?

През третото тримесечие има рекорден ръст на разрешенията за нови строежи, а до 70% от покупките са на "зелено", според Bulgarian Properties