Как човек би могъл да продаде 4799 жилища на обща стойност от 1,9 милиарда долара само в рамките на една година? На този въпрос би могъл да отговори най-активният брокер в Щатите - Бен Кабалеро, който може да се похвали със средно 92 сделки на седмица.

Нещо повече - това е човекът, който през 2016 година влезе в Рекордите на Гинес, продавайки 3556 апартамента в рамките на 12 месеца, припомнят от Business Insider.

По-интересното е, че Кабалеро успява да направи всички тези сделки, изчислявани на впечатляващата сума от 1,9 милиарда долара, не като продава скъпи жилища за милиони долари в мегаполиси като Ню Йорк и Лос Анджелис.

Той признава, че успява да постигне това, като спазва две простички, но много важни за него правила.

"Двете най-важни правила за продажбата на имоти за мен са следните: първо - правете го така, че целият процес да изглежда лесен и второ - накарайте хората да ви харесват", признава той.

Бен Кабалеро успява да направи сделките с имоти лесни, като създава онлайн платформа за строителни компании. Там той работи само с подбрани компании, като на сайта купувачите могат да следят процеса по изграждането на техните проекти във всички етапи на строителството.

Именно в това се крие успехът му, като там потребителите могат много по-бързо и лесно да си изберат нов дом, а и да стартират процеса по закупуването му. Екипът, който работи зад платформата, пуска нова оферта средно на всеки 13 минути.

Брокерът признава, че това обаче не е достатъчно и допълва, че никой не би искал да прави сделка с някого, когото не харесва.

"Ако не те харесват, няма да правят бизнес с теб освен ако не си единственият брокер в града", казва той.