Барос - курортът, намиращ се частен остров в Индийския океан, е класиран като най-добрия луксозен хотел в света според Tripadvisor's 2020 Travelers' Choice Awards.

Гостите могат да избират между 75 вили, всяка от които разполага със самостоятелна палуба, бар, външен дъждовен душ с дъждовна вода и др. Много от тях имат и басейни. Барос е обявен и за най-романтичния курорт в света от World Travel Awards за последните седем години подред. Барос има близо 3000 петзвездни отзиви на Tripadvisor.

След затварянето му през април поради пандемията на коронавирус, курортът се открива отново на 1 октомври със специална офертна цена от 502 долара за нощ за вила Deluxe.

Курортът ще работи с ограничена заетост и ще поддържа свободни всички вили в продължение на 48 часа интервал между гостите. Освен носенето на маски и ръкавици, целият персонал ще извършва ежедневни проверки на температурата и ще се подлага на ежедневно проследяване на контакти. Всички спа процедури ще се провеждат в частна вила.

Малдивите отдавна са курортна дестинация от висок клас. Кудадуо, курорт на Малдивите,  е обявен за най-добър нов луксозен курорт в света през 2019 година.

Барос отвори врати преди повече от 47 години, което го прави един от първите курорти, открити на Малдивите.

За да стигнат до там, туристите се наслаждават на 25-минутна разходка с лодка от международното летище на Малдивите. Гостите могат да избират от няколко различни вида вили.

Барос разполага с 24 Deluxe Villas, които предлагат внушителните 958 квадратни метра пространство.

Когато курортът се отвори отново през октомври, гостите ще могат да резервират Deluxe Villas за специална начална цена от 502 долара на нощ за двама души.

Цените за новопостроените Baros Suites започват от около 1,285 долара на вечер. Всяка от тях разполага с иконом на разположение 24/7 при нужда.

Всяка вила също предлага собствен басейн и джакузи с горещо и студено.

Най-уединената сред вилите е Baros Residence.

Тя е и на-голямата от всички предлагани, а цената и за нощ започва от $1,545.

Курортът предлага изобилие от романтични възможности за хранене и пиене. Гостите могат да се насладят на храна на палубата, приготвена от частен готвач.

Sails Bar предлага напитки като мохито, класически коктейли или екзотични коктейли, които комбинират тютюневи смеси и плодови коктейли.

Спато на Барос разполага с четири частни спа апартамента за процедури за двойки.

Гостите на курорта могат да се възползват от различни екскурзии с лодка., да се гмуркат и други.

Барос предлага и частни церемонии за подновяване на обет с традиционен малдивски Bodu Beru танц.