Колко хора могат да се похвалят, че картина на дома им е окачена в Националната галерия в Лондон? Ако имате излишни четири милиона евро, това може да сте вие.

Белгийският замък Elewijt, построен през 1304 година, се продава. Звездата на фламандския барок през 17 век Петер Паул Рубенс е изживял последните пет години от живота си в него и е бил толкова вдъхновен, че е решил да го овековечи в своя картина.

Снимка 343261

Източник: Engel & Völkers AG

Замъкът се намира само на половин час път с кола от центъра на Брюксел. Срещу 4 милиона евро ще получите три сгради: резиденция с шест спални, частен параклис с висок таван и кула, която въпреки че е строена преди векове, има гараж за четири автомобила. Както и подвижен мост и ров!

Снимка 343262

Източник: Engel & Völkers AG

Общо, на цената на луксозен апартамент в Манхатън, купувачите получават 33 стаи с извисяващи се каменни арки, красиво наредени плочки и паркет, както и украсени камини в много от тях. И още над 80 000 кв. м. буйни поляни.

Настоящият собственик реставрира постепенно замъка от 1955 година насам и през 2009 той бе обявен за културно наследство.

Снимка 343258

Източник: Engel & Völkers AG

Освен 4 милиона евро за покупка, ще са ви нужни и по около 118 000 долара годишно за поддържка - без градинаря, казва Кристоф фон Шнек, експерт по замъци в агенцията за недвижими имоти Engel & Völkers AG.

Снимка 343259

Източник: Engel & Völkers AG