Къщата на Джон Ф. Кенеди в Джорджтаун, която той притежава  докато е бил в Камарата на представителите, наскоро смени собственика си. Тя беше купена за 4,2 милиона долара, пише Mansion Global.

Домът e построен около 1800 г. Обявен е за продажба през февруари за 4,65 милиона долара. През септември цената беше намалена до 4,45 милиона и в крайна сметка сделката приключи с 4,2 милиона долара. Не е ясна самоличността на купувача.

По думите на Майкъл Ранкин от агенцията TTR Sotheby"s International Realty новите собственици са били впечатлени от имота. "Те бяха очаровани от интериора на стаите, светлината и гледките", каза той.

Къщата е разположена в непосредствена близост до парковете и бутиковите ресторанти в Джорджтаун. Тя е на четири етажа, с екстериор от червени тухли, извито предно стълбище, библиотека с дървена облицовка, камина и френски врати, според описанието на обявата.

Домът има три спални и две бани, гараж и тераса на покрива. Той е изцяло реновиран през 2007 г. от покойния архитект Ричард Фостър.

Джон Кенеди е живял там заедно със сестра си Юнис Кенеди Шрайвър от 1949 до 1951 г., докато е бил в Камарата на представителите. По-късно Кенеди става 35-ият президент на САЩ от 1961 до 1963 г.