Имение в Лос Анджелис, в което са снимани сцени от филма "Кръстникът" (1972 г.) е обявено за продажба за 89,75 милиона долара или със 105 милиона долара отстъпка от първоначалната му цена. Това се случва след като собственикът обяви, че е фалирал, предава Business Insider.

Собственикът на имота Леонард Рос пусна имението на пазара през 2016 г. за 195 милиона долара. През последните няколко години обаче се цената му постоянно намалява: до 135 милиона долара през 2018 г. и 125 милиона долара през 2020 година.

Сега имотът е с 54% отстъпка от първоначалната му цена.

Имението е доста просторно - близо 30 000 квадратни метра. Построено е през 1927 г., и се намира в Лос Анджелис, Бевърли Хилс.

Преди е било собственост на медийния титан Уилям Рандолф Хърст, по-рано имотът е бил известен като "The Beverly House", но сега е преименуван на"The Hearst Estate". През 2013 г. имотът се предлага под наем за $600 000 на месец, според информация в медиите.

В имението са заснето няколко сцени от "Кръстникът". Във филма то е дом на героя Джак Волц, който е филмов продуцент и който прави грешката да противоречи на семейство Корлеоне, за което бива наказан.

След десетилетие на изграждане, най-големият и скъп дом в историята на Америка се продава

След десетилетие на изграждане, най-големият и скъп дом в историята на Америка се продава

Цената също е впечатляваща

Домът е проектиран от архитекта Гордън Кауфман, известен в района на Бевърли Хилс. Имението разполага с басейни, тенис корт, билярдна зала.

Интериорът на имението е също толкова впечатляващ. Декорът е предимно в топли, естествени тонове. Има двуетажна библиотека с ръчно резбовани ламперии. Обзавеждането е в златни тонове. В къщата има 19 спални, но има и къща за гости с още пет спални. Терасата на имението може да побере до 400 гости.

Имението e известно не само с появата си в "Кръстникът". Жаклин и Джон Кенеди прекараха там част от медения си месец през 1953 година.

Най-скъпият имот, обявяван за продажба в Силициевата долина, вече е на пазара за $135 милиона

Най-скъпият имот, обявяван за продажба в Силициевата долина, вече е на пазара за $135 милиона

На територията на имота има седем къщи, с общо 32 спални, три басейна, тенис кортове

Големите отстъпки

Друго имение в Бевърли Хилс, известно като Вила Фиренце, преди обявено за 165 милиона долара, наскоро беше продадено на търг за около 60 милиона долара.

През декември жилище в Бел Еър, обявено за 180 милиона долара, понижи цената си до 99 милиона долара.