Правилният избор на стила на бъдещия интериор, изкуствените аналози на естествени материали, както и актуализирането на домашния текстил ще ви позволят да трансформирате интериора на жилището си с по-малко средства.Това разказва пред Газета.ru Вероника Антелава, ръководител на отдела за работа с дизайнери в интериорната компания Mr.Doors.

"Преди да планирате ремонт на жилището, дори и евтин, е важно да разберете, че не всички интериорни стилове включват минимални разходи.

Така че, например, класиката или арт деко няма да са подходящи в този случай. Препоръчвам да дадете предпочитание на стилове като минимализъм, "таванско помещение", сканди. Всички те са доста лесни за изпълнение и ще ви помогнат да спестите пари", съветва експерът по вътрешен дизайн.

Как се избира жилище с цел препродажба - опитът на експерти от Москва

Как се избира жилище с цел препродажба - опитът на експерти от Москва

За предпочитане е имотът да е в тухлена сграда ... и какви са другите критерии

Според дизайнера е важно също така да изберете разумно материалите за декорация и мебели. "Съвременните производители предлагат огромен брой материали, които имитират естествени. По отношение на качествените си характеристики всички те по нищо не отстъпват на оригиналите, но определено ще ви помогнат да спестите пари.

Например, кухненски плот от естествен камък може да бъде заменен със същия, но от изкуствен камък, и той ще "служи вярно" дълги години. Подовите настилки също могат да бъдат заменени с ламинат или балатум вместо плочки или естествено дърво", обяснява тя. Вероника Антелава посочи смяната на домашен текстил като друго интелигентно решение за ниско бюджетна интериорна трансформация.

Снимка 563925

Източник: iStock

"Текстилните продукти, които използваме в апартаментното пространство, не са толкова скъпи, но преобразяват пространството много бързо. Смяната на пердета, възглавници и покривки не само ще обнови визуално дома и ще му придаде свежа динамика, но и ще добави интересни акценти в пространството", посочва тя.

Как без допълни средства да подобрим вътрешния интериор на жилището

Как без допълни средства да подобрим вътрешния интериор на жилището

Смятате ли, че за кухнята са подходящи тъмни повърхности

Както е известно, при почти всеки домашен ремонт, са необходими и услугите на съответните работници и/или техници.

За да спестите от ремонти, те трябва да се извършват през студения сезон. Този съвет дава Олга Пижова, маркетинг директор на приложението "Шери", пише Life.ru.

Според експерта, през лятото, когато ремонтите са най-лесни и удобни, има пик в търсенето на строителни материали и на съответните работници, в резултат на което разходите за едни и същи ремонтни работи може да се удвоят.В тази връзка Пижова препоръча планиране на жилищните ремонти за късна есен, зимата или началото на пролетта - по това време много магазини правят отстъпки в цените на строителните материали.

Освен това, изпълнителите и специалистите по време на студения сезон са по-склонни да намалят цените за услугите си, тъй като получават поръчки по-рядко.

Друг начин да спестите от ремонт, е да купувате строителни материали не от строителните пазари, а в онлайн магазини, които по-често правят отстъпки. В този случай обаче, трябва да се внимава качеството на съответните строителни материали да не е занижено.

Как да си изберете извънградска къща

Как да си изберете извънградска къща

Най-важното, на което да обърнете внимание когато купувате вила