Имате излишни 1 милион долара и много искате да ги инвестирате в луксозен имот? Значи трябва да внимавате да не си избирате такъв в няколко места по света, където тези жилища са толкова скъпи, че тази сума ще ви стигне да се сдобиете само с място с площ не по-голяма от 50 квадратни метра.

Според последните данни на анализаторите от Knight Frank 1 милион долара ще ви стигнат да си купите едва 16 квадратни метра в Монако или от 22 квадратни метра в Хонконг.

В мегаполисите Ню Йорк и Лондон също толкова пари няма да са достатъчни, за да получите много по-голямо жилище. Те биха стигнали за покупката на нещо с не повече от 30 квадратни метра площ.

Женева и Сингапур са останалите две места, където за тази сума човек не може да получи нещо повече от 50 квадратни метра.

От друга страна значително по-изгодно излизат луксозните имоти в съседна Турция или в далечните Южна Африка и Бразилия. В Истанбул, например 1 милион долара да достатъчни за прилично жилище от 98 квадратни метра. В Сао Пауло пък площта може да бъде двойно по-голяма - около 173 квадратни метра.

Над 130 квадратни метра срещу 1 милион долара човек може да получи още в Дубай и Кейптаун.

Infographic: The Most Expensive m² of Prime Property in the World | Statista You will find more infographics at Statista