Пушене, домашни любимци, купони до късно... дистанционна работа - така изглежда списъкът със забранените дейности във все повече апартаменти и стаи под наем във Великобритания. Тенденцията може да създаде сериозни проблеми на работещите и даже може да им докара изгонване от имота, пише "Индипендънт".

Проучване на изданието показва, че в голям брой от актуалните обяви за жилищата и части от жилища под наем изрично е посочено, че не е позволено да се използват за хоум офис. Въпреки опитите за връщане в присъствена форма особено при големите компании, все още на Острова е огромен броят на трудещите се от разстояние.

Водещата европейска икономика, в която хоум офисът все още процъфтява

Водещата европейска икономика, в която хоум офисът все още процъфтява

Професията с най-голям процент възможности за работа от вкъщи не е в IT сектора

Хипотезите на какво се дължат забраните са различни. Според някои потребители в социалните мрежи причините са застрахователни, но от платформата Spareroom посочват, че има и други фактори - особено там, където хазяи и наематели са под един покрив: "Може да няма подходящо място (за работа), освен това фактор са допълнителното натоварване върху WiFi мрежата и ефектът върху сметките".

Британското законодателство, оказва се, не защитава в достатъчна степен квартирантите и на практика собственикът на имота може да ги изгони за това, че са нарушили правилата и се трудят на негова територия.

Затова и активисти настояват новото лейбъристко правителство да промени текстовете по начин, който гарантира интереса и на двете страни в спора.