Преди дванадесет години Майкъл Мейс решава да се откаже от живота си в Антверпен, Белгия, и "да се доближи към природата, далеч от шумния живот", казва той пред Business Insider. 

Тогава Мейс е в началото на 40-те си години и работи като предприемач. Решен да остави бизнеса зад себе си, той започва, заедно със съпругата си Елън Куйлаертс и двете им деца, да търсят нова страна за пребиваване.

Той наема консултантска агенция, натоварена със задачата да намери къща, която отговаря на следните критерии: близо до природата, сигурна, сигурна и, разбира се, данъци, не по-високи от тези в Белгия.

Колебаейки се между Хонг Конг, Сингапур, Монако, Андора, Вануату и Каймановите острови, семейството все пак купуват къща на остров Гранд Кайман.

През 2014 г. Мейс започна да планира своя дом на мечтите. Той закупува близо шест и половина декара собственост на брега на морето и започва планирано 18-месечен проект, който всъщност отнема повече от четири години.

Резултатът е дом с осем спални с площ от 15 000 квадратни фута и басейн с дължина 30 метра, за който Мейс казва, че е най-големият частен басейн на острова. От приземния етаж, който е издигнат на 18 фута над морското равнище, се откриват чудесни гледки към кристалния океан.

По-малко от две години след преместването си той пуска имота на пазара. Той е включен в списъка на Cayman Island Sotheby's International Realty за 29 милиона долара.

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Той се намира край бреговете на Ирландия с три плажа, седем къщи и естествена дива природа

Екологичната конструкция е важна за собствениците. Къщата е проектирана така, че вятърът преминава през различните й структури, охлаждайки я отвътре и отвън. Няма капаци или решетки на прозорците, за да пречат на гледката.

Мейс описва крайния продукт като "съвременен, минималистичен и много ярък". В лявата част на къщата има три спални на приземния етаж, които се отварят към плажа, а офисите на Мейс и на съпругата му са на горния етаж. Дясната част на къщата е за детските стаи, където оформлението е обърнато, със спални на горния етаж.

В средната част на къщата са помещенията с високи тавани - трапезария и кухня, напомняща италиански стил. В горната част на сградата има малка, библиотека, която се свързва с палуба на покрива

"Басейнът е дълъг над 30 метра", казва той, което е огромно количество вода. Така че имаме и голям подводен резервоар, който да го захранва", поясни Мейс.

Наблизо има по-малка къща за гости с две спални и също с гледка към океана. Тази къща има собствен кухненски бокс, хол и баня

Това, че къщата е брега на морето е като меч с две остриета. "Много е изложена", признава Мейс. "Океанът е право пред нас."

За да защити дома си от урагани, къщата е на 15 фута над морското равнище."Ако се замислите дори само това повишава цената на имота. Но съм щастлив, че го направихме", казва той.

Остров, спечелен на покер, се продава за $17 милиона

Остров, спечелен на покер, се продава за $17 милиона

Разполага с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди и курорт с възобновяеми енергийни източници

Къщата е оборудвана и със слънчеви панели, направени така, че да издържат ураган от категория 5, резервен генератор, който има захранващ потенциал за продължение на две седмици, и подземен резервоар за вода, който в спокойни дни снабдява басейна, но би могъл да осигури питейна вода по време на буря.