Надпреварата за най-висока сграда в Европа продължава, като в момента тя се води изцяло на руска земя. Общината в Москва даде разрешение и повече подробности за One Tower, която, когато бъде изградена, ще се превърне в най-високата жилищна сграда на Стария континент, предават руски медии.

Приличащата по-скоро на кула сграда ще се извисява на 405 метра със своите 101 етажа - с 33 метра по-висока от Federation Tower, който в момента е най-високата сграда в Москва.

Снимка 433206

Дизайнът е дело на студиото Sergey Skuratov Architects. Кулата ще бъде изградена под формата на равнобедрен триъгълник с широчина 32 метра, като ще гледа към река Москва в ситито. Самият Сергей Скуратов я оприличава на крило на самолет.

Докъде стигна изграждането на най-високата сграда в България? (видео)

Докъде стигна изграждането на най-високата сграда в България? (видео)

Тя ще бъде втората най-висока на Балканите и сред топ 20 в Европа

Апартаментите в новата сграда ще бъдат оборудвани с умни технологии, а стотният етаж ще бъде достъпен за всеки, който поиска да види Москва от високо.

Не е ясно колко ще струва тя, но се очаква да бъде завършена през 2024 г.

Миналата година Lakhta Center бе завършена, с което се превърна в най-високата сграда в Русия и Европа със своите 462 метра. Очаква се тя да стане седалище на газовия гигант "Газпром". Тя ще бъде отворена през второто полугодие на 2019 г. след края на довършителните дейности.

Новата най-висока сграда в Западна Европа ще се намира в почти непознат град с едва 7000 жители

Новата най-висока сграда в Западна Европа ще се намира в почти непознат град с едва 7000 жители

Тя ще бъде построена от гиганта в модната индустрия Bestseller