Регистрираната в Южна Африка NEPI Rockcastle, която у нас е собственик на столичните молове "Парадайз" и "Сердика център", планира да продаде няколко офис сгради в Румъния за около 380 милиона евро. Това съобщава местното издание Business Review. 

Дружеството притежава няколко такива в северната ни съседка. Едната сграда е City Business Center в Тимишоара, оценяван на 97,1 милиона евро, а друга е The Office в Клуж-Напока, чиято стойност е в размер на 61,1 милиона евро.

Останалите три се намират в Букурещ - Floreasca Business Park (108,3 милиона евро), Lakeview (74,5 милиона евро) и Victoriei Office (40,7 милиона евро).

Собственикът на "Парадайз" и "Сердика център" обвиняван в подправяне на финансови резултати

Собственикът на "Парадайз" и "Сердика център" обвиняван в подправяне на финансови резултати

Това се твърди в анализ, свързан с дейността на румънското дъщерно дружество на групата

"Като част от нашата стратегия да се фокусираме върху търговските имоти, при които NEPI Rockcastle се превърна ключов играч в Централна и Източна Европа, проучваме възможността за пренасочване на капитал, инвестиран в нестратегически активи за компанията, в разширяване на портфолиото си от доминиращи търговски центрове", посочват от компанията пред медията и допълват:

"Преговорите все още са на ранен етап, но има достатъчно интерес на пазара", допълват от компанията.

NEPI Rockcastle проучва възможностите за сделки за офис сградите си още от 2017 година, като целта на дружеството е да се насочи повече към основния сегмент - този на търговските центрове.

NEPI Rockcastle строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Собственикът на софийските Paradise Center и Serdika строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Търговският център ще бъде с 150 хил. кв. м разгърната площ и ще отвори през 2020 г.