Най-голямата румънска компания за недвижими имоти -  IULIUS, контролирана от местния инвеститор Юлиян Даскалу, започна изграждането на новия си проект за офис Palas Campus в град Яши. Инвестицията се оценява на 120 милиона евро.

Компанията Palas Campus ще бъде една от най-големите офис сгради в Румъния с над 60 000 кв.м площ за наеми, според компанията.

Palas Campus е най-голямата инвестиция, стартирана в Яши в сегашния социален и икономически контекст, както и най-голямата след откриването на Palas през 2012 г., първият проект от този тип в Румъния, също разработен от компанията IULIUS.

"Искаме нашите проекти да продължат да предоставят добавена стойност на общността, както икономически, така и социално. Уверени сме, че, както е видно от тези осем години след голямото откриване на проекта Palas градското възстановяване ще продължи да създава възможности за развитието на Яши и да го утвърди като конкурентен град. Нашата визия е да създадем повече от просто сгради", каза Юлиян Даскалу, президент на IULIUS.

PALAS Campus се намира в един от централните райони на Яши. С над 86 000 кв.м, сградата ще бъде разпределена хоризонтално и ще включва шест строителни блока, свързани както на нивото на приземния етаж, така и на първите три етажа. Строителните блокове са проектирани на различна височина до максимум шест етажа. Прогнозират се и две подземни нива, които ще с приблизително 625 паркоместа.

Към офис пространствата от клас А, ще има coworking пространства от открит тип за първи път в региона, ресторанти, кафенета и тераси, както и медицински хъб.