Създателят на корпорацията Meta (преди Facebook), Марк Зукърбърг "тайно" се отърва от свой имот в щата Калифорния. Сделката донесе на медийния магнат 29,6 милиона долара, пише The Real Deal.

По данни на изданието, разкошното имение в Уудсайд, което милиардерът придоби преди две години, е прехвърлено на компанията Toy Balloon. Името на истинския собственик е скрито зад "параван" от анонимни организации. На една от тях, A7P Trust, както се оказа, вече е регистриран частния самолет на Зукърбърг.

Цената на най-скъпия и на най-малкия имот в елитния руски курорт Сочи

Цената на най-скъпия и на най-малкия имот в елитния руски курорт Сочи

Колко струва имение на 6 етажа и жилищe с площ от 11 квадратни метра

Супер луксозният дом е построен върху парцел от 1,4 хектара. Екстериорът е направен в европейски стил. Имотът от 446 квадратни метра разполага с: четири спални, три бани, общирна дневна, трапезария и кухня на главния готвач. Може да се отиде направо от трапезарията в двора. В близост до къщата има басейн, джакузи, СПА зона и барбекю.

В рамките на имението има и обширен гараж. Освен това, имението е оборудвано с няколко станции за зареждане на електрически автомобили.

Сега милиардерът разполага в "златния щат" с имение само в Пало Алто, с размерите на половин квартал.

Руският милиардер Игор Бухман си купи още едно имение в Лондон - за $30 милиона

Руски милиардер си купи още едно имение в Лондон - за $30 милиона

Първото му имение в столицата на Великобритания е почти двойно по-скъпо

Основателят на Facebook продаде и друго свое имение в Калифорния, но през 2022 г. - за 31 милиона долара. Тогава Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан се избавиха от едно свое имение в Съединените щати. Двойката е спечелила десетки милиони долари от сделката, съобщи тогава Mansion Global, позовавайки се на представител на семейството.

Уточнява се, че Зукърбърг е продал имението си в Сан Франциско за 31 милиона долара. Страните са подписали документите през юли 2022 г., като сделката е определена за най-скъпата сделка с имоти в града през същата година. Името на купувача и тогава остава неизвестно. Зукърбърг и Чан са притежавали въпросния имот от 2010 г., когато са заплатили за покупката му малко под 10 милиона долара.

Както припомня New York Post, инвестиционният портфейл на Зукърбърг включва недвижими имоти в Калифорния и Хавай на обща стойност 320 милиона долара.

Колко струват най-евтините домове в слънчева Флорида

Колко струват най-евтините домове в един от най-богатите щати на САЩ

Имотите са с площ до около 200 квадратни метра